Toriparkki tuotava viivyttelemättä valtuuston päätettäväksi

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päätti eilen (27.4.), että kaupunginhallituksen on tuotava toriparkin rakentamista koskeva asia viivyttelemättä valtuuston päätettäväksi, jotta keskustan kehittämisen pitkään jatkunut epävarmuustilanne saadaan tältä osin lopetetuksi.

Hienoa! Toivottavasti valtuusto saa jo seuraavassa kokouksessa päätettäväkseen rakennetaanko toriparkki vai ei.

Valtuutettu Juhani Lehto (vas.) teki yllä mainitun muutosesityksen käsittelyn pohjana olleeseen kaupunginhallituksen ehdotukseen. Äänestyksessä Lehdon ehdotus sai 28 ääntä. Vastaan äänesti 22 valtuutettua. Tyhjää äänesti Antti Ahonen (kok.).

Vasemmistoliittolaiset, kristilliset ja perussuomalaiset olivat Lehdon muutosesityksen kannalla. Demareista Lehdon esityksen taakse asettuivat Mika Einiö, Ranjith Kumar, Tiia Nurminen, Pentti Nyholm ja Mauri Ojamäki, vihreistä muut paitsi Airi Raitaranta sekä kokoomuksesta Ville Honkasaari, Anni Puntila ja Kaija-Leena Savijoki.

On vihdoinkin aika torpata toriparkki ja ryhtyä kehittämään keskustaa ilman sitä.

Valtuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtajan sekä ylimmän virkamiesjohdon on syytä katsoa peiliin. Kuntalaiskyselyn tulosten ymmärtämisessä on puutteita.

Jätä kommentti

css.php